Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Promocje
Beskid Sądecki na rowerze
Beskid Sądecki na rowerze
33,00 zł 20,00 zł
szt.
Beskid Sląski - rodzinne wycieczki rowerowe
Beskid Sląski - rodzinne wycieczki rowerowe
16,00 zł 10,00 zł
szt.
Okolice Łodzi na rowerze
Okolice Łodzi na rowerze
20,00 zł 10,00 zł
szt.
Rowerem po gminie Zabierzów
Rowerem po gminie Zabierzów
20,00 zł 10,00 zł
szt.
Polityka prywatności

Od dnia 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Przedstawiamy zbiór informacji, które dotyczą przetwarzania danych osobowych w naszej firmie.

Administrator danych i dane kontaktowe

Administratorem danych osobowych jest Compass sp. z o.o. sp. k., ul. Podchorążych 3, 30-084 Kraków.

Kontakt z administratorem: sekretariat@compass.krakow.pl, w temacie prosimy napisać „Polityka bezpieczeństwa”.

Dlaczego przetwarzamy Twoje dane

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Tobą umowy, w tym do:

  • zakładania i zarządzania Twoim kontem oraz zawierania transakcji;

  • dokonywania wysyłki zamówionych przez Ciebie produktów;

  • obsługi reklamacji oraz zwrotów;

  • obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy);

  • zarządzanie bezpieczeństwem transakcji;

  • zapewnienie najlepszej obsługi klienta;

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora którym jest:

  • zapewnienie usług płatniczych;

  • windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;

  • zapewnienie należytego przestrzegania przepisów prawa podatkowego oraz przepisów o rachunkowości;

  • zapewnienie bezpieczeństwa dokonywania transakcji, w tym zapobieganie popełnianiu przestępstw;

  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa);

 

Udzieloną Administratorowi zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie w tak łatwy sposób jak ją wyraziłeś, możesz również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem dowolnych środków komunikacji. Twoje dane będą przetwarzane przez Administratora do czasu wycofania zgody.

Wymagamy podania przez Ciebie danych osobowych, aby móc zawrzeć i wykonać umowę zawartą z Tobą, a tym samym umożliwić nam:

  • bezpośredni kontakt z Tobą;

  • informowanie Cię o przebiegu realizacji zamówienia;

  • informowanie Cię o wysyłce zamówienia;

  • informowanie Cię o przebiegu postępowania reklamacyjnego, obsługi zwrotu;

W swojej bazie danych przechowujemy Twoje imię, nazwisko, adres wysyłki oraz adres e-mail.

Okres, przez który dane osobowe będą przechowywane

Dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania, czyli:

Dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia lub wykonania umowy oraz wypełnienia obowiązku prawnego Administratora będą przechowywane przez okres obowiązywania umowy, a po jego upływie przez okres niezbędny do:

  • posprzedażowej obsługi klientów (np. obsługi reklamacji)
  • wypełnienia obowiązku prawnego Administratora (np. wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych);

Prawa osób, których dotyczą dane osobowe oraz sposób ich realizacji

Administrator gwarantuje spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj.

  • prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych – jeżeli Twoje dane są niepoprawne lub niekompletne lub też nie są niezbędne przez Administratora albo wycofasz swoją zgodę na przetwarzania;

  • prawo ograniczenia ich przetwarzania Twoich danych – na czas wyjaśnienia, korekty, wniesienia sprzeciwy – nie usuniemy Twoich danych, a jedynie ograniczymy ich przetwarzanie;

  • prawo do ich przenoszenia;

  • prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych;

  • prawo wniesienia skargi do organu nadzoru w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Powyższe punkty można zrealizować poprzez bezpośredni kontakt z administratorem danych.

Kiedy i w jaki sposób przekazujemy dane osobowe stronom trzecim

Przekazujemy dane osobowe innym wyłącznie gdy zezwalają nam na to przepisy.

W takim przypadku, w umowie przewidujemy postanowienia i mechanizmy bezpieczeństwa w celu ochrony danych oraz zachowania standardów w zakresie ochrony danych, ich poufności i bezpieczeństwa. Odbiorcami, którym mogą być przekazywane przechowywane przez nas dane osobowe mogą być Poczta Polska, firma kurierska UPS oraz zewnętrzne biuro rachunkowe.

Produkt dnia
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl